Clubul de Robotică Lego Mindstorms

Bazat pe setul Mindstorm EV3® de la LegoEducation, potrivit copiilor de peste 9 ani, permite descoperirea elementelor de știință, tehnologie, inginerie și matematică într-un mod distractiv, atrăgător și activ. Combinând construcțiile Lego® cu soft-ul și activitățile curriculare, copiii pot construi, programa și controla roboți.

https://youtu.be/w4uAhUyLFEA

Clubul de robotică LEGO MINDSTORM este un mod excelent de a-i determina pe copii să comunice, să coopereze şi să experimenteze având la îndemână o serie de senzori, motoare şi dispozitive inteligente. Aceștia sunt încurajaţi să găsescă soluţii creative pentru diverse idei şi apoi să le aplice printr-un proces de selectare, construire, testare şi evaluare.

Copiii fac contact prima dată cu roboţii dezasamblaţi iar mai apoi trebuie să aleagă ce robot vor construi din cei 5: Track3r, Spik3r, Ev3rstorm, R3ptar, Gripp3r. Tot modulul are 10 ore de pregătire, modulul se împarte la rândul lui în 4 secţiuni:

1) Construirea robotului

2) Programarea

3) Evaluare

4) Dezasamblarea

În prima parte a modulului copiii se descurcă aproape singuri cu mici intervenţii ale lectorilor dacă se produce o eroare la asamblarea robotului.

Partea cea mai interesantă şi palpitantă, în care lectorii îi vor ajuta cel mai mult pe cursanţi, este programarea. Copiii setează şi testează instrucţiunile iniţiale ale roboţilor, ca urmare aceştia putând face ce le impune cursantul cu ajutorul programului LEGO MINDSTORM.

După terminarea orelor de programare, vine evaluarea robotului de către lectori unde copiii primesc stickere, acesta fiind un mod de a-i stimula.

Evaluarea este urmată de dezasamblarea robotului fiind pregătite cutiile cu piese pentru noua grupă de cursanţi.