Lansarea Clubului de Robotică la „Ferdinand”

Publicat de staff la 22 Ianuarie 2016

 

Invitație,

Avem deosebita plăcere de a vă invita pe data de 25 ianuarie 2016, ora 14:00, la Colegiul Național „Ferdinand I”, corpul C (corpul de lângă cantină), la lansarea oficială a  CLUBULUI  DE ROBOTICĂ.

Acest club s-a înființat la propunerea d-lui director adjunct Nicu Vasile Harasemciuc și a membrilor Alumni Ferdinand, la cererea elevilor și a profesorilor de informatică și TIC Cristina Sichim și Ana Întuneric și ca urmare a numărului mare de copii care au participat la cursul de robotică din cadrul Școlii de Vară (Ferdinand Summer School) 2015, curs în care doamnele  profesoare au realizat 3 săptămâni de voluntariat, ajutate de elevi pasionați.

Dotarea cu mobilier, table, kit-uri cu roboți, laptop-uri, videoproiector s-a realizat prin două proiecte: unul accesat de Alumni Ferdinand pe Legea 350 de la Primăria/Consiliul Local Bacău și unul POSDRU accesat de colegiu – Firme de exercițiu.

Elevii pasionați de informatică și robotică au urmat cursuri cu doamnele profesoare de informatică și au dobândit competențe de a tutoria elevi începători. În multe ore, elevii învață doar de la alți elevi. Profesorii doar supraveghează activitățile.

Ca urmare, proiectul este important deoarece:

  • lansează noi oportunități pentru elevii ferdinandiști și nu numai (pot veni și elevi din oraș la cursuri);

  • dezvoltă competențe tutorial și mentorale ale elevilor mai mari pentru elevii mai mici sau începători în domeniul roboticii;

  • crește vizibilitatea colegiului în comunitate;

  • vine în întâmpinarea unei cereri aflată în tendință cu evoluția tehnologiilor actuale;

  • crește atractivitatea școlii pentru elevi;

  • întărește  legătura  cu absolvenții colegiului, o adevărată resursă pentru generațiile din prezent.

 

      Vă așteptăm cu drag, 

      Director,

      Prof. Mirela Berza

Galerie foto