Istorie

26 noiembrie 2015, orele 14-16 a avut loc la Colegiul Naţional „Ferdinand I” activitate de cerc pedagogic-licee, disciplina istorie.

 

Responsabil cerc pedagogic, prof dr. Nicoleta Zărnescu

Profesori Liceu gazdă: inspector Mihăilă Radu, prof. Savin Mihaela

Activitatea a decurs altfel decât obişnuitele întâlniri între profesori. Am dorit ca la această şedinţă să participe şi elevii pentru a realiza o dezbatere liberă pe un subiect fierbinte din istoria recentă - "Refugiaţii Orientului-dramă sau provocare pentru europeni?"

Introducerea în temă a fost realizată de dl. profesor Viorel Cruceanu care a prezentat un scurt istoric despre situaţia din Orientul Mijlociu şi Orientul Apropiat. Moderatorii, prof. Zarnescu Nicoleta şi Cruceanu Viorel au invitat elevii şi colegii profesori să îşi susţină propriile opinii referitoare la tensiunile generate de criza din Siria, atentatele din Paris, situaţia complicată în care pare că se află şi Europa, dar şi lumea.

Elevii s-au animat, deschiâand un dialog argumentativ atât între ei, cât şi cu profesorii. Este evident că acest gen de întâlniri, profesori alături de elevi, au un beneficiu major asupra tinerilor. Sunt interesaţi de problemele actuale, dorind implicarea tuturor factorilor în procesul civic şi în apărarea valorilor democratice.

 

prof. Nicoleta Zarnescu