Susţinere

ALUMNI

În anul școlar 2015-2016 a continuat seria proiectelor derulate de către colegiul nostru și finanțate din resurse  atrase de Asociația Alumni Ferdinand.

Suma totală a proiectelor derulate prin Fondul Ferdinand a depășit 130.000 lei.

Lista  următoare  confirmă  acest aspect:

Suntem foarte norocoși că, foștii elevi ai colegiului doresc să se implice în evoluția de astăzi a elevilor ferdinandiști și sprijină financiar sau prin expertiza lor profesională eforturile părinților și a profesorilor de a da o direcție vieții adolescenților care fac studiile la noi.

Ideea de a lucra pe proiecte a fost nemaipomenită și a readus energia de altădată între zidurile încărcate de istorie ale colegiului.

Proiectele s-au încadrat pe  trei direcții:

- idei ale elevilor și/sau profesorilor gândite într-un context al plus valorii pentru colegiul nostru;

- idei puse la "bătaie" pe Legea 350/ 2005;

- ReGala Ferdinand - eveniment de recunoaștere și premiere a rezultatelor obținute de către elevi și profesori la olimpiade, concursuri, simpozioane etc.

Pentru prima variantă, s-a lansat un concurs, s-au scris proiecte, s-au evaluat, s-au aprobat în mare parte, s-au pus în aplicare.  Fiecare bănuț "chetuit" a fost justificat și a meritat să fie investit.

Pentru Legea 350, în 2014 s-a obținut aprobare și finanțare pentru Muzeul Tehnicii din Colegiul Național Ferdinand I iar în 2015 pentru Clubul de Robotică, Asociația Alumni venind cu cofinanțări generoase. Clubul de Robotică  a avut un succes  foarte mare și  a dezvoltat  dorința de a înființa și alte cluburi de informatică .

Pentru ReGală, în partenriat cu Asociația Părinților, în 2014 s-au adus sponsorizări iar  în 2015 Alumni a preluat organizarea și  a  finanțat    80 %  din costurile  ReGalei.

Pentru 2016,  suma  pusă  deja în  mișcare depășește 100.000 de lei. Entuziasmul președintelui asociatiei, dl. Popa Cristinel este molipsitor și se transmite multor absolvenți, chiar peste mări și țări.

MULȚUMIM!