Mara Miron - scrisoare catre profesorul ideal

Publicat de admin la 01 December 2013

Draga Profesore Ideal,

Iti scriu pentru ca stiu ca ma intelegi si ca Iti pasa, ca muncesti cot la cot cu mine, ca esti omnipotent si omniscient intr-o lume in care inexistenta Ta este consacrata. Ca Zeu al Universului  Creator al Elevului porti cea mai grea povara. Intre victorie si esec, frustrare si exaltare Tu esti contemplarea  vie a multitudinii de evenimente din parcursul existential al unui geniu . Tu salvezi fiecare zi de pericolul rutinei, redai echilibrul si mentii linia de plutire, esti simplu si complex, Te ridici si cobori, calatorind cu noi prin nestiute universuri. Te simt prezent aici in Colegiul National “Ferdinand 1” asa cum pot simti mirosul substantelor in laboratorul de chimie.

De la bun inceput, am vrut sa-Ti multumesc pentru ca m-ai descoperit. Am petrecut, pana acum, trei ani in acest drag liceu, ani care si-au pus adanc amprenta asupra mea. Echipa minunata pe care mi-ai oferit-o m-a ghidat parinteste in toate domeniile, dandu-mi aripi pentru a-mi depasi limitele. Orele de curs, activitatile,concursurile,evenimentele,toate au fost usi deschise spre autocunoastere si dezvoltare. Fiecare profesor sau coleg, fiecare ungher incarcat de istorie al scolii mi-au schimbat viziunea   oferindu-mi  noi perspective, noi experiente. Bucuria ,curiozitatea ,emotia,teama sau ezitarea,toate, desigur, in deplina armonie cu …lenea de zi cu zi m-au stimulat, in timp, sa tind spre excelenta.

Te rog, insa, iarta-mi greselile, neatentia,nedreapta judecata si tot ceea ce mi-au umbrit drumul. Ca fiinta limitata si efemara sunt constienta ca nu numai stiinta ma va desavarsi. Asupra ei, Tu ai puterea absoluta, dar pentru ca ma modelezi,  vreau sa pastrez  dorinta de a cunoaste tot mai mult. Sunt norocoasa si fericita sa-Ti regasesc aici spritul care ma apropie de adevar , chiar daca el este doar o perceptive relative de care ne agatam.

Pentru toate acestea Iti voi fi vesnic recunoscatoare si Te voi pastra in suflet mereu.

Cu deosebita stima,

Mara Miron, eleva Ta, niciodata ideala