Nota 10 la Logică - Olimpiada națională de Științe Socio-Umane 2018

Publicat de staff la 11 April 2018

Anul acesta, în perioada 3-6 aprilie 2018 s-a desfășurat la Iași faza națională a Olimpiadei de Științe Socio-Umane

 

Eleva Marina Racoviță, pregătită de prof. dr. Mihai Chelaru a obținut premiul I și nota 10 pentru Logică, argumentare și comunicare – 

„Olimpiada în Iași a fost o emoție continuă, un amestec de entuziasm, teamă și fericire în stare pură, făcându-mă să realizez că experiențele cele mai frumoase ale vieții se termină pe nesimțite. Am reușit să-mi proiectez viitorul într-o atmosferă care te îndeamnă să evoluezi și am învățat că pot face performanță muncind cu mine și pentru mine însămi, fără a mă compara cu cei din jur. Zilele petrecute aici au curs ușor și imprevizibil, lucru care m-a bucurat, iar subiectele la Logică au coincis așteptărilor mele. Oamenii pe care i-am cunoscut au devenit o adevărată inspirație, o sursă de energie și plec de aici cu o urmă de regret, știind că e ultima mea olimpiadă.” (Marina Racoviță)


La Psihologie am fost reprezentați de eleva Cristina Elena Ojog, pregătită de prof. Lucica Ciupercă

„Aceasă experiență la Iași cu ocazia Olimpiadei Naționale de Științe Socio-Umane și-a lăsat puternic amprenta asupra mea. Emoțiile incomparabile, locurile remarcabile, precum și persoanele pe care le-am întâlnit au contribuit la crearea unei atmosfere ce m-a marcat profund. Momentele petrecute într-un asemenea oraș au fost întregite de o organizare incontestabilă care totodată a inspirat respect, implicare și amabilitate. Felul în care noi elevii am fost primiți a stârnit o dorință puternică de a ne întoarce oricând în Iași, căci ne-am simțit acasă. Oportunitatea de a participa la această olimpiadă mi-a oferit un bagaj considerabil de experiențe care, cu siguranță, reprezintă încă o treaptă urcată pe scara evoluției mele. Deși perioada care a trecut nu a fost atât de lungă, trăirile contrastante, oamenii întâlniți și locurile vizitate au dat valoare fiecărei secunde petrecute aici. Imaginea de ansamblu care îmi rămâne în minte după această experiență este definită prin frumusețe, entuziasm și clipe de neuitat.” (Elena Cristina Ojog)