Rezultate remarcabile obţinute de eleviii noştri la faza naţională - Cangurul Lingvist-limba engleză, Mai 2017

Publicat de staff la 23 May 2017

 

Iată câteva impresii ale elevilor colegiului nostru, care au obţinut premii deosebite (excursii în Italia şi examenul Cambridge gratuit pentru premiul I, tabăra internaţională la Sulina - premiul al II-lea şi pachete de cărţi - premiul al III-lea) la concursul Cangurul Lingvist - limba engleză, faza naţională, 2017.

Felicitări d-nelor profesoare, Nicoleta Bardaşu, Nicoleta Nistor şi Adriana Ambrosie!


Roberta Şova (premiul I, clasa a IX-a B)  

"Mă bucur că am obținut acest rezultat întrucât este rodul eforturilor  mele și nu aş fi reușit acest lucru fără să fiu motivată de persoanele care m-au sprijinit și cărora le sunt profund recunoscătoare, precum părinții mei care au fost alături de mine în permanenţă și de doamna profesoară, care m-a încurajat și  îndrumat la fiecare pas. Gândul că am să plec în străinătate mă încântă nespus și aștept cu nerăbdare această experiență. Cât despre examenul Cambridge, ei bine se pare că munca mea abia începe." 


Eugen Ravariu (premiul I, clasa a IX-a D)

"Am fost surprins de faptul că am luat premiul I la ambele concursuri. Vreau să-i mulțumesc profesoarei mele de engleză pentru sprijinul acordat în pregătirea pentru concurs."


Alexia Băluţă (premiul al II-lea, clasa a IX-a D)

"Consider concursul Cangurul o probă premergătoare examenelor adevărate, o şansă de a-mi verifica, eventual confirma, nivelul curent al limbii engleze şi de a sesiza anumite lacune, pe care, ulterior să le completez cu ajutorul acelor persoane care mă determină să merg mai departe."


Ana Maria Vîrlan (premiul al III-lea, clasa a IX-a D)

"La început, cuvântul “grilă” nu a sunat deloc îmbietor pentru mândria mea care categorizase acest tip de concurs drept banal. Totuși, departe de a fi o mare provocare, Cangurul m-a convertit într-un client fidel al său. De ce? Să zicem că amestecul între lucruri pe care le detest (întrebări de cultură generală) și lucruri care nu-mi displac (restul itemilor) nu s-a dovedit a fi o combinație fatală curiozității mele. Ba chiar a transformat-o, cu timpul, într-o dependenţă.

Față în față cu acest test trebuia să admit că există lucruri pe care (nici eu) nu le știu creându-se astfel o frustrare care, inițial, nu s-a prea înțeles cu egoul meu. Acest “intrus” împreună cu alți factori m-au forțat să-mi înțeleg ignoranța și într-o anumită măsură au reușit să-mi diminueze aroganța.

În final, mulțumind pentru şansa de a fi participat si, totodată, scuzându-mă față de persoanele care m-au susținut că nu am făcut mai bine, ce vreau de fapt să zic e că în mod surprinzător acest Cangur s-a dovedit a avea o contribuție destul de semnificativă în dezvoltarea mea ca persoană. Da, conștientizez că aceste cuvinte sunt născute în mare parte din naivitatea mea, însă acum eu vreau să-mi exprim recunoștința „Căngurașului” că a făcut intrarea în rândul lumii într-o maniera blândă, subtilă, suportabilă."


Theodor Mezat (premiul I, clasa a XI-a F)

 "Pentru mine, este al 5-lea an în care mă calific la proba de baraj. Faptul că am câştigat premiul I este o recunoaştere a cunoştinţelor acumulate până acum. Mulţumesc părinţilor şi doamnei profesoare pentru sprijinul necondiţionat acordat."


Ana-Teodora Cîrlan (premiul al III-lea, clasa a XI-a E)

"Faptul că am obţinut un premiu naţional este o mândrie pentru mine. De asemenea, faptul că persoanele apropiate au avut încredere în mine şi m-au încurajat a contat foarte mult şi m-a ajutat să nu mă dau bătută."