Șefe de promoție, an școlar 2017-2018

Publicat de staff la 07 August 2018
CLASA a VIII-a

GROZAV  ȘTEFANA

„Onorată audiență, stimați directori ai Colegiului Național „Ferdinand I”, doamnă dirigintă, dragi profesori, colegi, părinți, bunici, frați și surori, mă aflu aici, în fața dumneavostră, cuprinsă de emoție, pentru a evoca momentele pe care le-am trăit alături. Au devenit parte din mine și nu le voi uita niciodată. Am reușit, așadar, împreună, să învingem barierele temporale, să devenim eterni unul pentru altul și acest fapt mă bucură enorm.(…) Țin, așadar, să le mulțumesc profesorilor  dedicați și iubitori care ne-au îndrumat cu blândețe, punând o fărâmă de speranță în fiecare lecție predată, ascunzând tainic vise împlinite în fiece sfat și împărtășindu-ne din puterea lor prin strânsele îmbrățișări! În ochii dumnevostră se citește iubirea, privirile emanând bunătate pură, spirit modelat de ani! Sunteți o amintire vie pentru noi, elevii dvs.! Împreună, am format echipe imbatabile atât la olimpiadele naționale, cât și la cele județene, contruind, astfel, încet-încet, ceea ce, atât eu, cât și părinții mei, numim cu mândrie spirit ferdinandist.”


PRISACARU GEORGIANA

„ În clasa a V-a, când am trecut pragul acestui colegiu, am fost cuprinsă de o bucurie imensă, bucuria unui vis împlinit. Mă întreb cum de au trecut anii? Cum de azi suntem la sfârșitul clasei a VIII-a, când mai-ieri eram în clasa a V-a, apoi în a VI-a, apoi în a VII-a și am crescut… am tot crescut. Timp de patru ani am avut onoarea și plăcerea de a petrece ore întregi studiind alături de colegii mei, de a învăța de la cei mai excepționali dascăli, de a purta în suflet spiritul și cu mândrie uniforma ferdinandistă. Am învățat cum să aparțin unui colectiv, am învățat cum să am încredere în mine, am învățat cum să respect o  tradiție…Asta a însemnat să fiu în  Ferdinand. Mai mult decât orice, am învățat totul de la profesorii noștri, cărora le datorăm extrem de multe lucruri. Știm că a fost greu, că poate nu v-am ascultat întotdeauna, ba chiar v-am și supărat, dar mereu v-am respectat pentru profesionalism, încredere și devotament.”


ICHIM DARIA

„Îmi este foarte greu să-nchid într-un discurs toate trăirile, experiențele, satisfacțiile și împlinirile care m-au copleșit de-a lungul celor patru ani petrecuți în compania unor colegi minunați și a unor dascăli ce și-au înțeles menirea. Împreună, am creionat patru ani de o frumusețe tulburătoare și inegalabilă, ce vor rămâne eternii străjeri ai catedralei amintirilor din sufletele noastre. Stimați profesori, vă mulțumesc pentru maniera delicată în care ați înțeles să ne dăruiți stropi de cunoaștere nouă, celor dornici de a-i primi. Veți rămâne în sufletul meu, amintiri vii la care voi reveni cu drag să mă reîncarc de frumos.”


SAVA  ALEXIA

„Sunt mândră că fac parte din colectivul clasei a VIII-a B. Împreună am alcătuit un roman sigilat cu emoție, dedicare și prietenie, pe care abia aștept să-l recitesc cândva... Aș putea spune că a fost frumos, unic, memorabil și desăvârșit, minunat, inedit și original... Dar toate aceste cuvinte nu sunt capabile să cuprindă complexitatea și emoția anilor de gimnaziu. Așa că voi spune doar atât: a fost exact așa cum a trebuit!... Vă mulțumesc!!!”


ICHIM  PARASCHIVA

„Amintirile întruchipează eterne chei ale sufletului, căci sunt portalurile ce conduc spre universul interior al fiecărei ființe. Omul este împletit din ceea ce își amintește, pe rafturile inimii rămânând doar momentele care, cândva, i-au deșteptat în suflet emoții, sentimente. Oricâți ani ar trece, mereu îmi voi aminti de această școală aidoma unui suflet - e sufletul tuturor generațiilor ce au pășit pragul acestei clădiri, pe care vechimea o face unică, deosebită, atât prin arhitectura sa, cât și prin numărul mare al valorilor pe care le-a găzduit. Trecând pe holurile colegiului, atunci când e liniște, poți auzi ecourile atâtor voci ce răsună într-un singur glas - e glasul nostru, al elevilor, pentru care Colegiul Național „Ferdinand I” a devenit o a doua casă.

            Nu voi uita niciodată prima oră de limba română din clasa a V-a, când doamna profesoară ne-a întrebat de ce am ales să fim elevi ai acestui colegiu. Venind și rândul meu, i-am răspuns că am ales Colegiul Național „Ferdinand I” întrucât auzisem că elevii vin la acest liceu cu capul sus, iar când devin absolvenții lui sunt și mai puternici și demni. Deși au trecut patru ani, dacă cineva mi-ar adresa această întrebare acum, aș răspunde cu aceleași cuvinte.”


BAȘAG  DENISA

„Vin astăzi în fața dumneavoastră cu mare emoție și mândrie cu ocazia încheierii unei importante etape din viața mea de elev. Pe parcursul celor 4 ani de gimnaziu, profesorii ne-au fost alături, îndrumându-ne și îmbogățindu-ne cunoștințele în virtutea dezvoltării pe toate planurile. Pentru noi ei sunt ca o a doua familie, ei ne-au pregătit toți anii aceștia atât pentru examenul de capacitate, cât și pentru viitor. Fără profesorii noștri abili, n-am fi fost aici cu siguranță și n-am avea startul atât de bun pentru viața de liceu, facultate și chiar pentru maturitate, motiv pentru care merită să îi elogiem.

Să nu uităm de familia care ne-a fost mereu alături chiar și atunci când nu aveam cea mai mare notă în carnet. Personal știu că cei dragi au urcat munții pentru mine, s-au străduit să îmi ofere materiale pentru școală, să mă vegheze nopțile, să mă transporte către toate concursurile, să mă streseze...a...pardon să se streseze pentru mine și să mă iubească așa cum suntem.”


MUNTIANU ELENA

„Grăuntele sădit de dvs., dascălii noștrii, stă să încolțească, iar noi vom deveni, cu siguranță, oameni de care dvs. să fiți mândri. Ne-ați învățat să socotim, să ne exprimăm elevat, ne-ați învățat să ne orientăm pe hartă, ne-ați învățat istoria neamului nostru, ne-ați învățat despre planete, despre plante, ne-ați învățat să cântăm, cum să ne bucurăm. Ați așezat, fiecare dintre dvs., câte o cărămidă la temelia educației noastre.”


TĂTARU  ALEXIA

„Bună ziua, stimaţi profesori, colegi si dragi invitaţi. Sincer, este un moment încărcat de emoţie, bucurie și tristeţe în acelaşi timp. Emoţie pentru că nu sunt obişnuită să vorbesc în public, bucurie pentru că am reuşit toţi să trecem cu bine peste aceşti ani de gimnaziu si tristeţe deoarece la anul nu vom mai fi in acelaşi format.   Doresc să le mulţumesc şi domnilor profesori şi doamnelor profesoare care ne-au călăuzit pe toată această perioadă, care ne-au insuflat încredere şi ambiţie pentru a reuşi.”CLASA a XII-a

BALAȘ  MARIA  TEODORA

        

„Pentru mine „Ferdinand” a devenit sinonim cu oportunități de dezvoltare. Și nu mă refer aici doar la evoluția în planul performanțelor școlare (olimpiadele naționale de istorie, economie, dezbateri și gândire critică), ci și la activitățile de voluntariat din cadrul YoungCoder, organizarea concursului ExplorIT și proiecte precum Bucurie în Mișcare. Am întâlnit aici oameni care au fost mai mult decât profesori pentru ca eu să devin mai mult decât un elev. Am simțit cu adevărat sprijin și deschidere pentru inițiativele mele, fie ele proiecte ale colegiului sau acțiuni extrașcolare.
Sunt și voi rămâne un ferdinandist mândru, iar colaborarea mea cu echipa Ferdinand va continua cu siguranță.”


PRAVĂȚ  ALEXANDRA

„Sunt fericită că fac parte din promoția de absolvenți ai Colegiului Național  „Ferdinand I” chiar în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Festivitatea de astăzi, de altfel, plină de emoție, este punctul culminant al unei etape foarte importante din viața mea și a colegilor mei. Este momentul de rămas bun, de bilanțuri și de planuri pentru viitor. Este momentul în care doresc să mulțumesc domnilor directori, tuturor profesorilor, părinților si colegilor mei pentru că au fost alături de mine! 

Deși mi-ar plăcea mult să retrăiesc cei 12 ani de școală, să mă bucur mai mult de sfaturile profesorilor, de prieteniile legate, să reprezint din nou școala la olimpiade naționale și să învăț mai multe lucruri, viața merge înainte, iar timpul nu este iertător pentru nimeni.

Ne așteaptă pe toți un nou drum, plin de provocări, însă mărturisesc că nu voi uita niciodată ceea ce au fost și răman, pentru mine, frumoșii ani de liceu!”


STOICA  COSMINA

 

TROFIN  BIANCA  ELENA

„Mulțumesc conducerii liceului, familiei, fără de care nu aș fi fost ceea ce sunt si care m-au sprijinit necondiționat atât psihic cât și material, profesorilor, dar mai ales acelora pentru care este mai important ca elevii lor să fie oameni. Multumiri colegilor, alături de care am crescut, evoluat, înflorit, pentru că atmosfera a fost una propice dezvoltării intelectuale, si nu în ultimul rând mulțumesc doamnei diriginte Cristina Manoliu pentru că a luptat ca o leoaica pentru noi."