Absolvenții noștri

Publicat de staff la 04 Ianuarie 2014

“Și acolo ce-o să faci? Ghidul tău de burse, studii și job-uri în străinătate”

Autor: Ovidiu Pauliuc | 5 decembrie 2013 |

       Un public numeros a participat, joi seara, la Librăria Glissando, la lansarea cărții “Și acolo ce-o să faci? Ghidul tau de burse, studii si job-uri in strainatate”, a băcăuancei Dianei Ursachi. Ghidul este prima carte de acest gen din România, adresându-se în cele mai mici detalii celor care vor să studieze sau să lucreze în străinătate la vârf. Cartea se bazează pe experiența autoarei, care a lucrat și a studiat timp de șapte ani în SUA, Belgia și Ungaria, ca bursier Fulbright, Soros și al Guvernului României.

       Cât despre motivația pentru scrierea cărții, “dupa câtiva ani de munca în consultanta eram hotarâta sa îmi iau un an liber, platit de statul belgian, caci lucram în acea tara, si sa îl investesc în ceva folositor. Discutând cu o verisoara (fosta studenta la SNSPA) care voia sa studieze în strainatate, mi-am dat seama ca nu exista în România un ghid practic pe care tinerii interesati de subiect sa îl citeasca si sa stie ce au de facut de la A la Z. Existau multe brosurele, articole generale, traduceri ale unor carti straine care abordau acest subiect, dar nimic care sa se ridice la standardele unui Ghid complex adresat tinerilor din România. Asa ca m-am pus pe cercetare si apoi pe scris, iar 9 luni mai târziu am lansat Ghidul”, spune Diana Ursachi.

       Pentru a da rigoare structurii cartii si informatiilor, autoarea a desfasurat aproximativ 100 de interviuri cu tineri care lucreaza la companii prestigioase sau studiaza la universitati de top peste hotare si care i-au confirmat ca informatiile sunt cât se poate de relevante si actualizate. “In plus, am incorporat detalii stiintifice care ii permit cititorului sa vada in ce tara s-ar putea adapta mai bine”, spune Diana Ursachi.

       Invitati la lansare pentru a tine scurte alocutiuni despre carte, despre ideea de studiu si lucru in strainatate, au fost prof. dr. univ Doina Cmeciu, de la Universitatea “Vasile Alecsandri”, prof. dr. univ. Dumitru Bontas, de la Universitatea “George Bacovia” si profesoara Adriana Ambrosie, de la CN “Ferdinand I”, unde a invatat si Doina Ursachi. De mentionat ca la Târgul de Carte Gaudeamus de la Bucuresti, cartea s-a aflat în topul vânzarilor editurii ALL.

      „Ghidul umple un gol, un sir de dileme pe care elevii le au. Libertatea de a alege înseamnă și prizonieratul căutării, iar aceasta carte îi ajută pe elevi să aleagă mult mai ușor” Adriana Ambrosie, profesoară  la CN „Ferdinand I”.

     „Aceasta carte este ca un cufăr. Diana raspunde foarte simplu la întrebări precum „cum putem munci fără să obosim?” sau „cum putem face ceea ce ne place cu adevarat?”. Cu raspunsurile ei accesibile nu ne îndeamnă să plecăm spre alte zări”
prof. dr. univ. Dumitru Bontas, Universitatea „George Bacovia”

    „Este o carte de succes, blânda, linistitoare, binevenita pentru cei care isi pun traista in bat si, mânati de entuziasm, pleaca. Doina ii indruma si nu le arată doar avantajele, ci mai ales dezavantajele plecarii si cum sa le contracareze”
prof. dr. univ. Doina Cmeciu, Universitatea „Vasile Alecsandri”

Diana Ursache este absolventă a Colegiului Național „Ferdinand I” Bacău

Galerie foto